Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

De ce IEEIA?

ADMITERE 2017De ce să studiezi la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată?

 

Pentru ca ti se ofera un pachet complet de beneficii: nivel academic recunoscut, posibilitati de angajare inca din perioada studiilor si viata studenteasca de neuitat – o traditie la Electro Iasi.

 

Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași este prima facultate cu profil electric din România, înființată în 1910 de către profesorul Dragomir Hurmuzescu, sub numele de Școala de Electricitate Industrială din cadrul Facultății de Științe a Universității din Iași. Vechimea acestei facultăți este o garanției a experienței, profesionalismului și prestigiului de care se bucură în țară și în lume.

 

Bazat pe un corp profesoral foarte competent si o infrastructură de excepție, facultatea IEEIA pregătește specialiști cu înaltă calificare în domeniile ingineriei electrice si energetice, unele dintre domeniile cele mai cerute la ora actuală pe piața muncii din România și din străinătate. Absolvenții facultății noastre pot răspunde cu succes cerințelor unei arii foarte largi de profesii și calificări, deoarece specializările facultății noastre acoperă practic toate ramurile ingineriei electrice si energetice: electrotehnică, producerea, transportul si distributia energiei electrice, electronică și informatică aplicată și inginerie economică în domeniul electric.

 

Oferta pieței este foarte largă în acest domeniu întrucât, după cum este bine știut, orice întreprindere industrială implică utilizarea electricității în activitățile ei productive, având nevoie, implicit, și de personal de concepție, de exploatare și de întreținere specializat în acest sens. In ultimii ani, atât în zona Moldovei cât și în întreaga țara ori in Europa (http://ec.europa.eu/eurostat/) numărul locurilor de muncă în domeniul ingineriei electrice a sporit vertiginos. Companii precum Continental, Assystem, Electroalpha, Greentek, Preh, Vimercati, ATEXIS, Sonovison, etc. caută specialiști pentru dezvoltarea de produse de înaltă tehnicitate, oferind salarii foarte atractive, mult peste media națională. Alte companii precum Delphi, Arcelor Mittal, Watteeuw, OMCO, CNUD-EFCO, Tenaris Silcotub, Self Trust, ZW-TRW, etc. solicită ingineri electro pentru exploatare și întreținere de echipamente, de asemenea de foarte înalt nivel tehnic. In domeniul transportului si distributiei de energie electrica (Transelectrica, Delgaz Grid (fostul E.ON Distribuție),   in distributia de materiale si echipamente electrice (Resonance, Menatwork, Sitech, Global Tech, Elematis, Smart Electrical Equipment, etc.) ori in companiile de proiectare si executie a instalatiilor electrice si de automatizare (Danieli, Tedrum, Arcadis, Quartz Matrix, Energomontaj, Elmond, TIAB, etc.) exista o continua cerere de ingineri electro.

 

Mulți absolvenți ai Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată din Iași și-au dezvoltat cariere de succes în domeniul IT la numeroasele companii de profil din Iași și din zona Moldovei. Nu în ultimul rând, absolvenții facultății noastre sunt extrem de apreciați în firme de prestigiu din străinătate.