Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată

Home / Performanța studenților facultății noastre la Conferința EURELECTRIC, 19-20 iunie 2017, Estoril (Portugalia)

Performanța studenților facultății noastre la Conferința EURELECTRIC, 19-20 iunie 2017, Estoril (Portugalia)

Între 19 și 20 iunie 2017, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a participat, prin Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată (IEEIA), la conferința anuală a asociației europene EURELECTRIC, intitulată în acest an PLUG AND PLAY: CHARGED FOR THE FUTURE? și desfășurată la Estoril, în Portugalia (http://www.eurelectric.org/estoril2017/).

Reprezentanta Iaşului, Laura-Elena Bejinariu, masterandă la specializarea Inginerie și Management în Contextul Globalizării (foto, centru), a obținut o frumoasă medalie de argint la concursul studențesc internațional organizat în cadrul conferinței. Tema prezentată a fost un videoclip animat, intitulat „GoBot – for your utility” (https://youtu.be/hVkKyT4g7PQ), care propune îmbunătățirea interacțiunii companie-client cu ajutorul aplicațiilor software de tip chatbot. România a ocupat și prima treaptă a podiumului competiției, prin Maria-Ruxandra Luca, de la Facultatea de Energetică a Universității „Politehnica” din București.

Poza EURELECDupă întoarcerea în țară, reprezentanta Universității noastre a declarat: “Experiența celor două zile de conferință a fost unică și bogată în informații privind noile tendințe in materie de energie, mai ales cea regenerabilă, reglementări și efectul pe care tehnologia digitală îl are și îl poate avea in acest sector. A fost o surpriză plăcută să avem un podium românesc și țin să mulțumesc cadrelor didactice și sponsorilor pentru ajutorul și sprijinul oferit.”

(sursă imagine: Teodor Ovidiu Pop, IRE)

EURELECTRIC, Uniunea Industriei de Energie Electrică, cu sediul la Bruxelles, este principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice și un actor important în luarea deciziilor referitoare acestui domeniu. Din anul 2010, decernează premiile studențești ca parte integrantă a convenției sale anuale, desfășurată în diverse orașe ale Europei.

Participarea românească la acest eveniment este organizată anual de Institutul Național Român pentru Studiul Amenajării si Folosirii Surselor de Energie (IRE). În acest an, a fost susținută financiar de sponsorii Electrica SA, CEZ România, Romelectro, CN Transelectrica SA și Verbund România. Studenții români au fost însoțiți în Portugalia de Teodor Ovidiu Pop, președintele IRE, Cătălin Stancu, directorul general al Electrica SA și Arina Anisie, Programme  Officer la IRENA International Renewable Energy Agency (Bonn, Germania). Coordonatorii ieșeni ai proiectului au fost prof. dr. ing. Mihai Gavrilaș și șef lucrări dr. ing. Ovidiu Ivanov, de la Departamentul de Energetică al facultății IEEIA.

Performanța din acest an vine în continuarea succesului de anul trecut, despre care puteți citi mai multe aici (http://www.tuiasi.ro/stiri/argint-eurelectric-2016).

Categorii: Concursuri Studentesti